Svrgnuli HDZ BiH
79

Novi načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić: Pomeli smo konkurenciju jer nismo puno obećavali

G. Š.
Ivan Buntić
Ivan Buntić
Građani Tomislavgrada na lokalnim izborima ove godine su pokazali da žele promjene te nakon dugogodišnje vladavine svrgnuli s vlasti HDZ BiH i apsolutnom većinom sa 51,53 posto glasova za novog načelnika izabrali kandidata koalicije Hrvatskog nacionalnog pomaka i HDZ 1990 Ivana Buntića.

"Izbori su bili veliki izazov i test za sve nas iz Hrvatskog nacionalnog pomaka i tako smo to i shvatili. Online kampanja, rad na terenu koji je bio teži nego ikad do sada zbog korone, sve su to bili izazovi koje je trebalo savladati, a mi smo po rezultatu očito uspjeli i 'pomeli' konkurenciju", kaže Buntić za Klix.ba ponosan na podršku sugrađana u Tomislavgradu.

Pobjeda na izborima i povjerenje građana za njega, kako nam kaže, osobno znači da nije pogriješio u prosudbi da se upusti u jedan novi projekt i izazov u životu.

"Dolazim iz realnog sektora s rukovodeće pozicije, do sada nisam bio naročito politički aktivan. Ovako velika potpora mi je i poruka da ne smijem izdati povjerenje birača, a za HNP ovo ujedno znači da birači prepoznaju ljude koji se trude i rade na dobrobit svoje zajednice bez obzira na to koji je to predznak u imenu stranke", ističe novoizabrani načelnik Tomislavgrada.

Naglašava kako tokom kampanje građanima nisu puno obećavali, niti nudili nešto nerealno i smatra da je upravo to jedan od razloga što su ga njegovi sugrađani izabrali za novog lidera.

"Ono što će nam biti prioritet u radu to su mladi, gospodarstvo i poljoprivreda, te turizam i obnovljivi izvori energije. Naredni korak je sjesti sa svim političkim strankama koje su prošle u Općinsko vijeće i pokušati ostvariti saradnju za što kvalitetniji i sadržajniji rad vijeća", kaže Buntić u razgovoru za Klix.ba.

Zahvalivši se svim sugrađanima koji su mu dali svoje povjerenje pozvao je mlade ljude da se aktivnije uključe u politiku i počnu mijenjati stvari na mikro nivoima, jer, kako poručuje, tako će se definitivno doći i do promjene na makro nivoima.