Izbori 2008.
3

Novi načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović

FENA
Kandidat za načelnika Općine Goražde ispred Stranke za BiH Muhamed Ramović osvojio je najviše glasova birača u ovoj općini.

Prema prvim preliminarnim rezultatima općinske izborne komisije Goražde, Muhamed Ramović je od 29 biračkih mjesta, na njih 27 osvojio 4.114 glasova ili 38,31 posto. Povjerenje aktuelnom načelniku kandidatu SDA Mustafi Kurtoviću ukazalo je 3.670 građana ili 34,17 posto dok je kandidat za načelnika ove općine iz reda SDP-a Emir Frašto osvojio 2.955 glasova ili 27,52 posto.

Najviše vijećničkih mandata u Općinskom vijeću Goražde prema preliminarnim rezultatima imat će SDA osam, po šest mandata osvojile su Stranka za BiH i SDP, a tri mandata u OV Goražde prvi put osvojila je Narodna stranka Radom za boljitak. Nove parlamentarne stranke koje će također učestvovati u radu ovog tijela su i BPS – Sefer Halilović te SNSD koje su prema prvim rezultatima osigurale po jedan mandat.

Građani općine Pale-Prača (FBiH) svoje povjerenje ponovo su ukazali aktuelnom načelniku ove općine kandidatu SDA Asimu Zecu za kojeg je od 465 birača glasalo 383. Najviše vijećničkih mandata u ovoj općini osvojila je također SDA osam dok su po jedan mandat osvojile Stranka za BiH, SDP i Narodna stranka Radom za boljitak.