{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi MRI aparat u KCUS: Završena isporuka, počela montaža

F
12.4.2018. u 15:47
5
48
Novi MRI aparat u KCUS: Završena isporuka, počela montaža
5
Novi MRI aparat u KCUS: Završena isporuka, počela montaža
Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo (KCUS) danas je isporučen jedan od najsavremenijih MRI aparata. Nabavkom tog aparata znatno će se reducirati liste čekanja na tu vrstu dijagnostičkih pretraga.
Prema riječima rukovodioca Sektora tehničke službe Nurije Jusupovića dosad korišteni aparati stari su više od 13 godina uslijed čega su se često kvarili.

"Klinika za radiologiju KCUS imala je tri MRI aparata od kojih su dva nabavljena 2005. godine, a jedan 2009. godine. Zbog prekomjerne upotrebe i činjenice da nije bilo strateškog zanavljanja ali ni servisiranja opreme, postojeći magneti su se često kvarili. Novi aparat je jedan od najsavremenijih, te su samim tim njegove performanse daleko iznad performansi aparata koji se trenutno koriste. Nabavkom novog MRI aparata zamijenili smo jedan od ranije korištenih čija popravka je koštala KCUS stotine hiljada KM. Zahvaljujući pravilnoj strategiji rada uštedjet ćemo novac koji ćemo pravilno usmjeravati na poboljšanje usluga KCUS", naveo je Jusupović.Šef Klinike za radiologiju mr.sc.dr. Fuad Zukić kazao je da nabavljeni aparat pripada generaciji najsavremenijih aparata, te nudi mogućnost dijagnostike s maksimalnim učinkom.

"Uposlenici Klinike za radiologiju s nestrpljenjem su očekivali isporuku tog aparata. Često smo imali probleme s kvarovima na starim aparatima, zbog čega smo bili onemogućeni pružiti usluge našim pacijentima. Novi aparat nam omogućava sve MRI pretrage (od osnovnih do najsloženijih) zahvaljujući kojem ćemo poboljšati kvalitetu zdravstvenih usluga za naše pacijente", istakao je dr.Zukić.

Montaža aparata započet će već danas, a očekuje se da će biti u funkciji već od sredine narednog mjeseca. Vrijednost aparata je 1.800.000KM.

Generalna direktorica KCUS prof.dr.Sebija Izetbegović kazala je da se očekuje i isporuka GAMA kamere, koja je najsavremenija u regiji.

"Ispunjavamo sva obećanja, brže nego što smo i sami očekivali. KCUS postaje istinski ono što je uvijek i trebalo da bude, lider u najsavremenijoj dijagnostici i terapiji. Zanavljanje opreme u KCUS teče paralelno sa edukacijom kadra kako je uvijek i trebalo da bude", kazala je prof.dr. Izetbegović, saopćio je Press KCUS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: