BiH
0

Novi metri asfalta u Drinjači

FENA
Delegat u Vijeću naroda RS-a Fadil Banjanović Bracika posjetio je MZ Drinjača, naselje Sopotnik, gdje se izvodi sanacija lokalnih puteva i asfaltiranje jedne dionice puta kroz Sopotnik.

Asfaltiranju ovog putnog pravca su prisustvovali osim Banjanovića i saradnika i članovi Savjeta MZ Drinjača, građevinskog odbora i mnogobrojni mještani mjesne zajednice, koji nisu krili zadovoljstvo početkom asfaltiranja glavne dionice puta u dužini od 530 m.

MZ Drinjača jedna je od rijetkih naselja u općini Zvornik u kojoj žive povratnici Srbi i Bošnjaci, bez bilo kakvih netrpeljivosti i s maksimalnim uvažavanjem drugih.

Tim povodom, Banjanović je i posjetio građane Drinjače i čestitao na izvanrednom odnosu građana, koji zahvaljujući činjenici na poštivanju jednih drugih, zajedno djeluju i bore se za zajedničko bolje sutra.

"Umjesto izmišljanja i zatezanja nacionalnih odnosa, građani Drinjače, znaju šta hoće i u tom pravcu i djeluju, a to pokazuju i konstantni radovi na uređenju infrastrukture same MZ Drinjače, koja inače obiluje prirodnim bogatstvima", rekao je predsjednik Savjeta MZ Drinjača Dževad Alić.

Sredstva za realizaciju ovog značajnog projekta izdvojili su Vlada TK-a od 15.000, Općina Zvornik 10.000 KM, dok su ostatak sredstava prikupili mještani Drinjače kao i građani koji su u dijaspori.

Putni pravac kroz Sopotnik u dužini od 530 m koštao je 38.000 KM, a radove izvodi firma "Zvornik putevi" Zvornik.

"Ovaj projekt asfaltiranja u Mjesnoj zajednici Drinjača samo je nastavak aktivnosti poboljšanja putne infrastrukture kojim se život na ovim područjima svakodnevno poboljšava", istakao je Banjanović.