BiH
13

Novi menadžment i vrhunska medicinska tehnologija Bahceci IVF centra

Pored vrhunskih medicinskih usluga koje su na usluzi pacijentima Bahceci BIH IVF centra već tri godine, od nedavno je i na čelo medinskog tima imenovan prof.dr. Ümit Göktolga, specijalista ginekologije i akušerstva iz Ankare sa višedecenijskim iskustvom u tretiranju neplodnosti.

Ovim je ova medicinska ustanova u prilici ponuditi čitav niz provjerenih i savremenih usluga, te dijagnostiku koja prati svjetske trendove u liječenju neplodnosti.

Na ovaj način Bahceci BIH IVF centar, kao članica grupacije čije je sjedište u Turskoj, mjesto je gdje se najsavremenije medicinske tehnologije sreću sa stručnim i profesionalnim osobljem, i koje ima za cilj ne samo da pruži vrhunsku medicinsku uslugu nego i u saradnji sa pacijentima unaprijedi natalitet Bosne i Hercegovine koji je u značajnom padu.

Samo neke od novih i naprednih tehnologija koje su na raspolaganju pacijentima su ERA test, aCGH, IMSI mikroskop, laser za embrio biopsije, te Nifty test.

"Bahceci BIH IVF centar u Bosni i Hercegovini želi ne samo pomoći parovima da postanu roditelji, nego svojim iskustvom i djelovanjem želimo doprinijeti razvoju nauke o neplodnosti, te blisko sarađivati sa stručnom medicinskom javnošću", istakao je prof. dr. Ümit Göktolga, šef medicinskog tima, koji je godinama bio na čelu bolnice u Ankari koja se specifično bavila liječenjem neplodnosti i vantjelesnom oplodnjom (medicinski direktor i šef Etlik Zubeyde Hanım bolnice za žene i IVF centra Ankara).

Prof.dr. Göktolga iza sebe ima i niz objavljenih akademskih radova, te naglašava kako će istraživanje i razvoj nauke biti u fokusu djelovanja cijelog medicinskog tima Bahceci BIH IVF centra u Sarajevu.

Cilj djelovanja Bahceci BiH IVF centra jeste da kroz implementaciju novih tehnologija i naučnih dostignuća u ovoj oblasti, postane regionalni referentni centar za IVF i neplodnost.

Prema riječima novog menadžmenta strategija će obuhvatiti i rad u cilju akreditacije i certifkacije svih segmenata poslovanja, a u centru svega je briga o pacijentima, koji ulaskom u Bahceci BiH IVF centar postaju pacijenti cijele grupacije.

“Svjesni smo da je za mnoge parove proces vantjelesne oplodnje kompleksan, zahtjevan i posebno emotivan. Zbog toga je naš tim na usluzi da stručno i sa iskrenom brigom vodi parove kroz cijeli proces kako bismo se zajedno radovali uspješnim zahvatima”, istakao je Irfan Lazović, direktor Bahceci BiH IVF centra, naglasivši da je prvo savjetovanje za parove besplatno.

Bahceci zdravstvena grupa je među pet najvećih IVF grupacija u Evropi, a sarađuje sa najvećim genetičkim laboratorijama u svijetu. Kao dio vizije i poslovnih planova u Bosni i Hercegovini je i izgradnja bolnice za zdravlje žena.

Više informacija na www.bahceci.com