{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Novi imidž Hadžića: Počela izgradnja fontane Meram

29.8.2012. u 09:08
0
20
Novi imidž Hadžića: Počela izgradnja fontane Meram
0
Novi imidž Hadžića: Počela izgradnja fontane Meram
Ovako će izgledati fontana u Hadžićima
Park u centru Hadžića narednih nekoliko sedmica će dobiti fontanu identičnu onoj koja se nalazi ispred Pedagoškog fakulteta u turskom gradu Konyji.
Izgradnju fontane prati i uređenje čitavog parka čiji će sadržaji, cvjetne oaze i žubor vode biti novi urbani identitet i prepoznatljivi imidž općine Hadžići.

Projekat realizira delegacija Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA), u ime općine Meram, sa kojom su se Hadžići ranije pobratimili. Na mjestu gradnje su dva inžinjera te 15 neimara koji su radove izvodili na fontani u Konyji.


Kompletan materijal za završetak fontane isporučen je iz Turske. Za ovaj projekt Općina je obezbijedila lokaciju i projektnu dokumentaciju. Treba napomenuti da bratska općina Meram (Konya) putem TIKA-e već privodi kraju izgradnju ambulante u Binježevu. Planirano je da se općina Meram isporuči konstrukciju za postavljanje dva jarbola u Hadžićima. Ovi projekti, kao i naredni koji će se realizovati, rezultat su jačanja veza između općina Meram i Hadžići te dobre saradnje dvaju načelnika Kalayacija Serdara i Hamde Ejubovića.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: