BiH
0

Novi generalni direktor na čelu British Council-a

Sarajevo-x.com
British Council ima objaviti da u aprilu 2007. godine funkciju Generalnog direktora preuzima Martin Davidson. Davidson trenutno obnaša funkciju Zamjenika generalnog direktora i preuzeće novu dužnost od Sira Davida Greena, koji odlazi nakon osam uspješnih godina na čelu ove organizacije.

Lord Kinnock, predsjedavajući British Councila rekao je: “Davidsonova dokazana predanost radu i ciljevima British Councila kao i njegove izvrsne kvalitete kao menadžera i inovatora, garantiraju nam da se radi o lideru spremnom da stane na čelo ove jedinstvene organizacije.

Savjetodavni odbor vjeruje da će Martin, prateći strategiju koju je za svog mandata utemeljio Sir David Green, voditi British Council ka ostvarenju novih i osvježavajućih uspjeha.”

Ministar inostranih poslova Velike Britanije pozdravio je imenovanje. British Council proveo je transparentan proces odabira novog Direktora, u skladu sa pravilnikom o imenovanju javnih zvaničnika. Na konkurs se prijavio veliki broj kandidata iz Velike Britanije i inozemstva.

Martin Davidson izjavljuje: “ Drago mi je da sam dobio šansu da budem na čelu British Councila i nastavim stopama Sira Davida Greena. Biti Generalni direktor ove organizacije u trenutku kada je izgradnja povjerenja između Velike Britanije i naroda i kultura širom svijeta važnija nego ikad do sada za mene je veliki izazov, ali i velika čast.”