KJKP "GRAS"
0

Novi dizajn karata za trolejbuski saobraćaj

FENA
Preduzeće "Gras" izradilo je novi dizajn pojedinačnih karata za trolejbuski saobraćaj, saopćeno je danas iz Službe za odnose sa javnošću ovog preduzeća.

Izmjena dizajna ovih pojedinačnih karata, kao i ostalih vrsta karata vrši se periodično s ciljem zaštite karata od falsificiranja i korisnika od kupovine takvih karata.

Korisnici trolejbuskog saobraćaja pojedinačne karte sa starim dizajnom mogu koristiti do 28. februara ove godine, a cijena karte ostaje nepromijenjena.

U toku je i prodaja penzionerskih kupona za penzionere Kantona Sarajevo sa visinom penzije iznad 300 KM.

Rok za zamjenu kupona je petak, 13. februar.

Prilikom preuzimanja kupona za gradski prevoz penzioneri su dužni donijeti: penzionersku iskaznicu, kopiju penzionerskog čeka za januar 2009. godine za penzionere kojima penzije isplaćuje Zavod za penzijsko invalidskog osiguranja Federacije BiH ili Republike Srpske, odnosno kopiju čeka penzije za decembar 2008. godine za penzionere koji ostvaraju pravo na penziju iz drugih fondova.

Na kopiji penzionerskog čeka potrebno je upisati jedinstveni matični broj korisnika i broj iskaznice.

Na uvid je potrebno donijeti pomenuti orginalni ček penzije i ličnu kartu.

Period važenja besplatnih penzionerskih kupona za javni gradski prevoz iz 2008. godine za penzionere KS sa visinom penzije do 300 KM produžen je do kraja marta ove godine, navodi se u saopćenju KJKP "Gras".