Ima plan
40

Novi direktor Toplana Berin Alagić za Klix.ba: Pet prioriteta za novu upravu

A. D.
Berin Alagić
Berin Alagić
Novoimenovani direktor KJKP Toplane-Sarajevo Berin Alagić izjavio je za Klix.ba da će prvi prioritet nove uprave Toplana biti osiguranje stabilnosti energetskog sistema Kantona Sarajevo.
"Najvažnije je kvalitetno i kontinuirano grijanje stanova, poslovnih prostora i ostalih objekata koji se nalaze u sistemu", rekao je Alagić u svom prvom medijskom obraćanju na novoj funkciji.

On je naveo ciljeve ukoliko novi sastav uprave KJKP Toplane dobije povjerenje za mandat u naredne četiri godine.

Prvi je stvaranje preduslova za smanjenje cijene grijanja građanima revizijom postojeće cijene, uvođenjem novih tehnologija i realizacijom projekata na povećanju energetske efikasnosti,

Drugo je poboljšanje kvaliteta aktuelnih usluga i uvođenje novih, a zatim povećanje broja korisnika, između ostalog i sa ciljem doprinosa smanjenju zagađenja zraka u Kantonu Sarajevo.

Na četvrtom mjestu prioriteta je poboljšanje i podizanje nivoa uslova rada za sve zaposlenike, a na petom sveobuhvatna modernizacija i konsolidacija kompanije održiva na dugi rok.

Podsjetimo, Berin Alagić je će na novoj poziciji zamjeniti danas smijenjenog Envera Zornića. Alagić je ranije radio u Sberbanci, ASA Banci, Bosnalijeku i još nekoliko kompanija, a posljednji angažman imao je u IT kompaniji Symphony na mjestu izvršnog direktora za operacije.

Nadzorni odbor KJKP Toplane na današnjoj sjednici je izglasao smjenu Envera Zornića sa direktorske funkcije nakon skandala koji je procurio u javnost prije manje od mjesec dana.