{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi direktor Porezne uprave FBiH i zamjenik direktora preuzeli dužnost

13.10.2015. u 14:40
0
7
Novi direktor Porezne uprave FBiH i zamjenik direktora preuzeli dužnost
0
Novi direktor Porezne uprave FBiH i zamjenik direktora preuzeli dužnost
Iz Porezne uprave FBiH saopćeno je da je Šerif Isović službeno preuzeo dužnost v.d. direktora Porezne uprave FBiH, a Slobodan Vukoja, dužnost v.d. zamjenika direktora, nakon što ih je 5. oktobra imenovala Vlada Federacije BiH na prijedlog Federalnog ministarstva finansija.
Novoimenovano rukovodstvo Porezne uprave FBiH danas je održalo radni sastanak sa pomoćnicima direktora u Središnjem uredu Porezne uprave FBiH na kome je istaknuto da je Porezna uprava Federacije BiH uprava čiji je cilj potpuna primjena važećih zakona i propisa u postupku tačnog utvrđivanja i naplate poreznih obaveza, te uspostava jasne i transparentne komunikacije sa poreznim obveznicima i poštivanje svih prava i obaveza poreznih obveznika.

Na sastanku je naglašeno da status zaposlenika treba biti određen prema znanju, radu, rezultatima rada i moralnom kodeksu ponašanja, te da u radu Porezne uprave FBiH nema privilegovanih poreznih obveznika, niti zaposlenika.

Porezna uprava FBiH je uprava koja teži ka potpunom izvršenju svih obaveza u cilju prikupljanja javnih prihoda za koje je nadležna. U narednom periodu Porezna uprava FBiH će stvarati materijalne, kadrovske i finansijske kapacitete, te uvjete za blagovremeno izvršavanje svih zadataka za koje je nadležna, a posebnu pažnju će posvetiti jačanju ugleda i reputacije uprave kako bi bila što bolji servis poreznim obveznicima.

Vršilac dužnosti direktora Porezne uprave FBiH Šerif Isović je magistar ekonomskih nauka. Prije imenovanja na poziciju v.d. direktora Porezne uprave FBiH obavljao je dužnost člana Vijeća Agencije za poštanski saobraćaj BiH. U svom bogatom radnom iskustvu vršio je i dužnost izvršnog direktora za finansije u Fabrici duhana Sarajevo, zatim izvršnog direktora za ekonomsko finansijske poslove u BH Telekomu, kao i izvršnog direktora za ekonomsko finansijske poslove u BH Pošti. Također, radio je i kao glavni inspektor u JP BH Pošta, kao direktor Porezne uprave Okruga/ Kantona Sarajevo, ali i kao finansijski inspektor u Finansijskoj policiji, te kao gradski inspektor i inspektor u Poreznoj upravi. Ovlašteni je revizor, certificirani računovođa i stalni sudski vještak finansijske struke.

Slobodan Vukoja je diplomirani ekonomista. Prije imenovanja za v.d. zamjenika direktora Porezne uprave FBiH obavljao je dužnost šefa Odsjeka za kontrolu velikih poreznih obveznika regije Mostar. Također, Slobodan Vukoja obavljao je dužnost rukovoditelja Kantonalnog poreznog ureda Ljubuški, te poslove Federalnog poreznog inspektora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: