{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Novi ciklus Male škole fotografije uz Milomira Kovačevića Strašnog

5.11.2012. u 14:37
7
1
Novi ciklus Male škole fotografije uz Milomira Kovačevića Strašnog
7
Novi ciklus Male škole fotografije uz Milomira Kovačevića Strašnog
U sarajevskoj Galeriji "Boris Smoje" sinoć je održano prvo predavanje u okviru Drugog ciklusa Male škole fotografije.
U prisustvu novih polaznika, ali i onih koji su pohađali i završili Prvi cikus MŠF, uvodno predavanje održao je Milomir Kovačević Strašni. Jedan od najboljih bh. fotografa sa adresom u Parizu i stalni gostujući predavač na Maloj školi fotografije govorio je i razgovarao sa polaznicima o fotografiji uopšte, o svom dugogodišnjem iskustvu bavljenja fotografijom, te ulozi i trendu fotografije u savremenoj umjetnosti.

Također, veoma slikovito i deskriptivno osvrnuo se i komentarisao svoju aktuelnu izložbu "Ulice i lica, sjećanja", postavljenoj u ovoj galeriji.

Zanimljivo druženje proteklo je u znaku velikog interesovanja novih polaznika za fotografiju, ali i obostranoj razmjeni mišljenja, iskustava i ideja na temu fotografije. Sa posebnom pažnjom novi i stari polaznici pratili su Kovačevićeve opservacije vezane uz originalnost i jedinstvenost projekta, na kojem je radio u saradnji sa svojom prijateljicom i umjetnicom Davorkom Anđelić, a koji je sjajno prihvaćen i ocijenjen u javnosti.


Mala škola fotografije na ovaj način je počela s trećom godinu postojanja, a sve u cilju da se fotografija promoviše na najbolji mogući način i da zauzme ono mjesto koje joj i pripada. Već u narednom periodu bit će održane nove radionice sa novim, zvučnim i autoritativnim predavačima. Sljedeći čas MŠF-a je u nedjelju, 11. novembra, u 18:30 sati u ulici Branilaca Sarajeva 9, zadnji sprat.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: