BiH
0

Novi celebrity virus – Catherine Zeta-Jones

Klix.ba
Miljenica medija <b>Catherine Zeta-Jones</b> je svojom popularnošću dovela do stvaranja novog virusa. Firma <b>Sophos</b> je otkrila virus skriven u fajlu koji primateljima nudi primamljive fotografije žene <b>Michaela Douglasa</b>. Iako Sophos kaže da je postojanje virusa prijavljeno, ali da još uvijek nije viđen na djelu. Useri u opasnosti su oni koji koriste p2p program <b>Kazaa</b> i <b>IRC</b> (Internet Relay Chat) pomoću kojih se virus može lako primiti.

Catherine Zeta-Jones trenutno uživa neprekidnu medijsku pažnju zbog nominacije za Oscara i tužbe protiv magazina Hello!. Dobitkom vlastitog virusa se pridružila trendu stvaranja celebrity virusa, koji se obično šire preko maila i nude fotografije atraktivnih ženskih zvijezda kao što su Shakira, Anna Kournikova ili nedavno Avril Lavigne.

Graham Cluley iz Sophosa kaže: "Ironično je da se ove navodne slike Catherine koriste kako bi se širio virus u isto vrijeme kad se ona na sudu bori protiv objavljivanja neodobrenih fotografija. U ovom slučaju, user koji traži ove fotografije će vjerovatno osjetiti posljedice virusa." Sophos je preporučio opreznost pri otvaranju bilo koji fajlova od nepoznatih izvora.

sophos.com