Olimpijski grad
1.9k

Nove table dobrodošlice na ulazima u Sarajevo

Piše: M. N.
Na glavnim saobraćajnicama prilikom ulaska u Sarajevo postavljene su nove table dobrodošlice za posjetioce glavnog grada Bosne i Hercegovine. Projekt je inicirao i finansirao Grad Sarajevo s ciljem unapređenja gradske turističke signalizacije.

Table dobrodošlice u Sarajevo se nalaze ili će uskoro biti postavljene duž magistralnih puteva M5, M17 i M18 i to na pet lokacija: poddionice magistralnih cesta Korja-Ljubogošta, Jošanica-Stup, Stup-Blažuj, Semizovac i Stup-Trnovo.

Na tablama je napisano "Dobro došli" na latinici, ćirlici i engleskom jeziku te su na tablama olimpijski krugovi koji podsjećaju na to da je glavni grad BiH bio domaćin Zimskih olimpijskih igara 1984. godine. Također, domaćin je Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) koji će se održati 2019. godine, za šta su pripreme odavno počele.

"Postavljanje turističke signalizacije na prometnim saobraćajnicama dio je napora Grada Sarajeva da se još više otvori prema gostima i turistima koji su i ove godine u rekordnom broju posjetili bh. prijestolnicu", saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.