{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nove poplave u BiH: U Cazinu poplavljeno više objekata, otežan saobraćaj

A
24.10.2014. u 11:00
13
3
Nove poplave u BiH: U Cazinu poplavljeno više objekata, otežan saobraćaj
13
Vodene bujice uzrokovane obilnim kišnim padavinama pričinile su materijalnu štetu na području općine Cazin, u sjeverozapadom dijelu Bosne i Hercegovine, gdje je poplavljeno više desetaka stambenih i poslovnih objekata.
Foto: Facebook
Foto: Facebook


Intenzitet padavina je, prema izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite Unsko-sanskog kantona, u proteklih 48 sati pojačan, a na području općine Cazin poplavljeno je više desetaka stambenih i poslovnih objekata. 

U cazinskim naseljima Mutnik, Slatina, Kapići, Tržačka Raštela i Ćoralići mjestimične poplave nanijele su štetu usjevima, a iz općinske službe Civilne zaštite je potvrđeno da je poplavljen most u naselju Begove Kafane.

Foto: Facebook
Foto: Facebook


Kako je za AA rekao stanovnik naselja Pjanići Adis Samardžić, u ranim jutarnjim satima voda je u roku od sat vremena dosegla nivo koji je ugrozio više desetaka objekata u tom naselju.

Kiša pada već tri dana, a kako je rekao, izlijevanjem rijeke Mutnice iz korita te uslijed oborinskih voda koje se slijevaju sa okolnih brda, poplavljena je i cesta u tom naselju, tako da saobraćanje putničkih motornih vozila nije moguće.

Foto: Facebook
Foto: Facebook


"Voda ulazi u objekte, to je treći put ove godine, cesta je neprohodna za putnička vozila. Nivo vode je u stagnaciji, ali kiša ne prestaje", rekao je.

Obilne padavine uzrokovale su poplave u tom dijelu Bosne i Hercegovine i u prvoj polovini septembra. Tada su vodene bujice i klizišta uzrokovali veliku materijalnu štetu na desecima objekata.

Foto: Facebook
Foto: Facebook


Poplave koje su u maju pogodile BiH prouzrokovale su štetu od oko četiri milijarde konvertibilnih maraka. 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: