{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nove poplave u BiH: U Cazinu poplavljeno više objekata, otežan saobraćaj

A
24.10.2014. u 11:00
13
3
Nove poplave u BiH: U Cazinu poplavljeno više objekata, otežan saobraćaj
13
Vodene bujice uzrokovane obilnim kišnim padavinama pričinile su materijalnu štetu na području općine Cazin, u sjeverozapadom dijelu Bosne i Hercegovine, gdje je poplavljeno više desetaka stambenih i poslovnih objekata.
Foto: Facebook
Foto: Facebook


Intenzitet padavina je, prema izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite Unsko-sanskog kantona, u proteklih 48 sati pojačan, a na području općine Cazin poplavljeno je više desetaka stambenih i poslovnih objekata. 

U cazinskim naseljima Mutnik, Slatina, Kapići, Tržačka Raštela i Ćoralići mjestimične poplave nanijele su štetu usjevima, a iz općinske službe Civilne zaštite je potvrđeno da je poplavljen most u naselju Begove Kafane.

Foto: Facebook
Foto: Facebook


Kako je za AA rekao stanovnik naselja Pjanići Adis Samardžić, u ranim jutarnjim satima voda je u roku od sat vremena dosegla nivo koji je ugrozio više desetaka objekata u tom naselju.

Kiša pada već tri dana, a kako je rekao, izlijevanjem rijeke Mutnice iz korita te uslijed oborinskih voda koje se slijevaju sa okolnih brda, poplavljena je i cesta u tom naselju, tako da saobraćanje putničkih motornih vozila nije moguće.

Foto: Facebook
Foto: Facebook


"Voda ulazi u objekte, to je treći put ove godine, cesta je neprohodna za putnička vozila. Nivo vode je u stagnaciji, ali kiša ne prestaje", rekao je.

Obilne padavine uzrokovale su poplave u tom dijelu Bosne i Hercegovine i u prvoj polovini septembra. Tada su vodene bujice i klizišta uzrokovali veliku materijalnu štetu na desecima objekata.

Foto: Facebook
Foto: Facebook


Poplave koje su u maju pogodile BiH prouzrokovale su štetu od oko četiri milijarde konvertibilnih maraka. 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: