Novčana pomoć za 28 NVO projekata

S
Sarajevo-x.com
10.12.2008. u 10:50
0
1
Novčana pomoć za 28 NVO projekata
0
Novčana pomoć za 28 NVO projekata
Komisija za mlade Kantona Sarajevo odabrala je 28 projekata nevladinih organizacija čiju će realizaciju ove godine finansirati Vlada KS.
Na konkurs je prispjelo oko 50 prijava, a projekti su bili podijeljeni na tri oblasti: zapošljavanje, podrške zapošljavanju i razvoju privrede te demokratizacija mladih i opći aktivizam mladih. Ukupan iznos koji je izdvojen je 250.000 KM, a pojedinačni projekti dobili su novčanu pomoć od 2.000 do 15.000 KM.

Projekti koje će, između ostalih, Vlada KS finansirati su: "Kupujmo domaće", "Podizanje rejtinga mladih ljudi u svrhu lakšeg dobijanja zaposlenja i lakšeg zadržavanja zaposlenja kao i napredovanja u službi", "Socijalna solidarnost", "Podrška za kadidaturu Sarajeva za Kamp gluhe omladine EU 2010.", "Rehabilitacija mladih osoba oboljelih od multiple skleroze u kućnom programu" i "Život (bivšeg) ovisnika o drogama".

Podjelom ovih sredstava želi se uticati na aktivizam mladih, njihovo uključivanje u društvene tokove i pomoći razvoju dobrih ideja, koje imaju perspektivu prerasti u društveno korisne projekte širokih razmjera.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: