BiH
0

Novčana podrška Općine Centar za 12 porodilja

Klix.ba
U Općini Centar je u četvrtak godine upriličena podjela jednokratne novčane pomoći za 12 porodilja sa područja središnje sarajevske općine, a koje su u stanju socijalne potrebe.

Ovom prilikom deset porodilja dobilo je finansijsku pomoć u iznosu od po 250 KM po osnovu rođenja prvog djeteta, dok su dvije porodilje dobile novčane iznose od po 500 KM za rođenje trećeg djeteta.

Finansijsku podršku Općine Centar porodiljama je uručio pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja Osmo Babić koji se u ime načelnika obratio prisutnima i kazao: "Općina Centar je uvela socijalni projekt podrške porodiljama i u tu svrhu u ovogodišnjem budžetu osigurala 50.000 KM. Tokom 2013. godine jednokratnu novčanu pomoć Općine Centar dobilo je 68 porodilja. Nadam da će i vama ova donacija pomoći i bar malo olakšati brigu o potrebama vaše novorođenčadi".

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 250 KM imaju porodilje koje nisu u radnom odnosu i koje ostvaruju pravo na dječiji dodatak, dok porodilje koje rode treće dijete, bez obzira da li su u radnom odnosu ili ne, ostvaruju pravo na 500 KM jednokratne pomoći.

Edita Tatari, koja je postala majka po treći put, je izjavila:''Ovaj novac nam je dobro došao i hvala Općini Centar i njenom načelniku Dževadu Bećireviću za pomoć koju pruža svim porodiljama.''