|

Novalić ugostio Turulju: Radit ćemo na rješenju kako bi pomogli uspješne sportiste

Novalić ugostio Turulju: Radit ćemo na rješenju kako bi pomogli uspješne sportiste
0
F
FENA
31.10.2019. u 15:12
2
komentara
0

dijeljenja
Novalić ugostio Turulju: Radit ćemo na rješenju kako bi pomogli uspješne sportiste
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić ugostio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu osvajača srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u karateu za karadete, juniore i mlađe seniore Hamzu Turulju.
"Hamza, hvala vam na ovoj medalji, na ovom velikom uspjehu, mi to smatramo uspjehom svih nas, cijele Bosne i Hercegovine. Radit ćemo na rješenju kojim bi se mnogo više pomoglo uspješnim sportistima, ne vrijeđajući vertikalu ka državi. Federacija ni u kom slučaju ne bi preuzela na sebe ingerencije koje pripadaju državi", kazao je premijer Novalić, koji je Turulji dodijelio nagradu iz sredstava s pozicije budžetske rezerve premijera.

Hamza je ispričao kako je došao do srebra u Čileu, naglasivši da je velika senzacija i sama činjenica da je s tek napunjenih 18 godina ušao u kategoriju mlađih seniora, a iznio je i planove za predstojeća takmičenja.

"Krajem ove godine slijedi Balkansko prvenstvo u Sloveniji, a potom, u februaru naredne godine, i Evropsko prvenstvo u Budimpešti. Što se tiče seniorskih prvenstava moramo razmotriti finansijsku situaciju", rekao je Turulja.

I ovaj susret je bio prilika da se konstatuje kako iza uspjeha pojedinaca reprezentativaca BiH uglavnom stoje entuzijazam i klupske podrške.

Prijemu kod premijer jučer su prisustvovali Hamzin otac Ahmet i trener Asmer Šeta. Gosti su zahvalili premijeru Novaliću koji je Hamzi zaželio nove uspjehe u budućnosti, saopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Osamnaestogodišnji Turulja, nakon pet pobjeda u eliminacijama, osvojio je drugo mjesto u kategoriji mlađih seniora.

Turulja je član Karate kluba Okinawa iz Sarajeva, a do srebra je došao eliminirajući jake protivnike iz Francuske, Kine, Mađarske, Španije i Indije. U finalu je izgubio od predstavnika Maroka.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...