BiH
0

Novalić pozvao parlamentarce na razgovor radi priprema za sastanak s borcima

FENA
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić pozvao je rukovodioce i članove Kolegija oba doma Federalnog parlamenta na sastanak 16. marta u sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine radi priprema za sastanak s predstavnicima boračkih organizacija predviđen za 27. mart.

Poziv je upućen predsjedavajućem Predstavničkog doma Edinu Mušiću i dopredsjedavajućima Vesni Švancer i Mladenu Boškoviću, predsjedavajućoj Doma naroda Lidiji Bradari i dopredsjedavajućem Jasenku Tufekčiću, kao i predsjedavajućima poslaničkih klubova Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost BiH i Hrvatske demokratske zajednice BiH, koji participiraju u Predstavničkom domu.

Pozvani su također Osman Ćatić i Tomislav Martinović, predsjedavajući klubova bošnjačkog i hrvatskog naroda, koji djeluju u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Osim Novalića, s parlamentarcima bi trebalo da se susretnu dopremijerka i ministrica finansija Jelka Milićević, ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević te direktor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Zijad Krnjić.