{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novalić: Nećemo se dodatno zaduživati za isplatu penzija

2.10.2015. u 09:36
9
21
Novalić: Nećemo se dodatno zaduživati za isplatu penzija
9
Novalić: Nećemo se dodatno zaduživati za isplatu penzija
Foto: Arhiv/Klix.ba
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kazao je kako nije bilo novih odluka o zaduživanju kod komercijalnih banaka da bi se isplatile penzije, jer je to regulisano ranije u sklopu rebalansa Budžeta.
"Odluka o isplati penzija donesena je u sklopu rebalansa Budžeta i radi se o 21 milion maraka, koji ne bi bili potrebni da je realiziran kredit s MMF-om", rekao je Novalić u intervjuu za BH Radio 1.

Vlada Federacije BiH je, inače, na jučerašnjoj sjednici u Mostaru utvrdila Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama Finansijskog plana Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje i za 2015. godinu, saopćili su iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

U obrazloženju ove odluke je navedeno da je Upravni odbor Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje 16.9.2015. godine donio izmjene Finansijskog plana za 2015. godinu, na koji je, u skladu s člankom 27. Zakona o budžetima u Federaciji BiH, Federalno ministarstvo financija dalo saglasnost kako bi bila osigurala dodatna nedostajuća sredstva od 21.373.174 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: