Premijer FBiH
573

Novalić čestitao građanima 1. maj: Na pravom smo putu, s više optimizma gledajte u budućnost

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, povodom 1. maja/svibnja - Međunarodnog praznika rada, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku.

“Iskreno vam čestitam Prvi maj, uz želje da ga provedete u dobrom raspoloženju i uvjerenju da budućnost donosi bolje prilike i uslove za život svih građana Bosne i Hercegovine.

Vlada Federacije BiH čini sve kako bi bila otvorena nova radna mjesta i građanima omogućeno da dostojanstveno žive od svog rada. Provođenje mjera iz Reformske agende je već donijelo rezultate u povećanju zaposlenosti, rastu industrijske proizvodnje, novim radnim mjestima, rastu BDP-a i skoroj stabilizaciji penzionog sistema. Sve su to pokazatelji da smo na pravom putu, ali da treba nastaviti s provođenjem reformi koje su dugoročna, ali jedina terapija za ozdravljenje naše ekonomije, zdravstva, socijalnog sektora i svih drugih segmenata društva.

Stoga vas pozivam da s više optimizma gledate u budućnost i da ovogodišnji Praznik rada proslavite sa uvjerenjem da će već sljedeći donijeti još više razloga za zadovoljstvo”, kaže se u prvomajskoj čestitki federalnog premijera Fadila Novalića.