{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Novaković, Miličević i Krsmanović izabrani za potpredsjednike NDP-a

S
SRNA
23.12.2017. u 15:13
1
1
Novaković, Miličević i Krsmanović izabrani za potpredsjednike NDP-a
1
Novaković, Miličević i Krsmanović izabrani za potpredsjednike NDP-a
Glavni odbor NDP–a izabrao je danas u Banjoj Luci Momčila Novakovića, Đorđa Miličevića i Zdravka Krsmanovića za potpredsjednike ove partije.
Predsjednik NDP–a Dragan Čavić rekao je da potpredsjednici imaju zadatak da predlože Glavnom odboru kandidate za predsjednike regionalnih odbora za devet izbornih jedinica, te da očekuje da će to biti završeno do polovine januara iduće godine.

"Danas smo za generalnog sekretara izabrali Gorana Ćosića, dok je Nikola Kužet izabran za međunarodnog sekretara, a Vojislav Gligić za predsjednika stručnih odbora", rekao je Čavić novinarima u Banjoj Luci nakon sjednice Glavnog odbora NDP-a.

On je naveo da će do polovine januara iduće godine biti potpuno konstituisano rukovodstvo stranke, te da će nakon toga krenuti pripreme za učešće u izborima naredne godine.

"Više nema vremena za kalkulacije, te očekujemo od naših partnera da se u što kraćem mogućem roku definišu politika i kadrovi, koji će predstavljati na sljedećim izborima stranke u Savezu za promjene (SZP)", rekao je Čavić.

On je naveo da je dovoljno vremena izgubljeno, čime je otvoren prostor da, kako je rekao, mešetarske stranke, poput Ujedinjene RS, idu po terenu i "kupuju ljude, nudeći im posao i druge benefite".

Čavić je istakao i da će NDP vrlo brzo izabrati svoj put, potpuno rasterećen od partnerstva sa bilo kime, ukoliko ne bude razumijevanja od ostalih partnera iz SZP–a i ne bude definisana jasna situacija do kraja godine, kada je riječ o knjučnim politikama i ključnim nosiocima tih politika.

"Zanima nas potpun i cjelovit dogovor, koji podrazumijeva da imamo sve jasno. Ako do kraja godine ne budemo imali tačna imena, hoćemo da znamo kojeg datuma u januaru ćemo to imati", rekao je Čavić.

On je naveo da je ova stranka, s ciljem ostvarivanja što više političkih mandata, spremna i na saradnju sa bilo kojom strankom koja, kako je rekao, ne prihvata politiku režima.

Čavić je istakao i da predstavnici NDP–a ne isključuju mogućnost i da se povuku rigidni politički potezi, kako bi se ostvario jednak politički ambijent za sve učesnike, te da je neophodno da mediji daju jednaku šansu svim učesnicima na izborima, te da koriste objektivnu, a ne propagandnu retoriku.

Govoreći o radu Narodne skupštine Republike Srpske, Čavić je ocijenio da parlament RS djeluje "neustavno, nezakonito, suporotno poslovniku, te da se nasilnički ruši demokratski kapacitet Narodne skupštine".

"Treba učiniti sve da se takve skupštine ne održavaju, jer Narodnom skupštinom upravlja Vlada RS, a ne obratno", rekao je Čavić.

Komentarišući trgovanje akcijama Rafinerije u Brodu na berzi, koje su prije nekoliko dana doživjele veliki rast, Čavić je ocijenio da je trgovanje na Banjalučkoj berzi "veoma rizično".

"Skokovi koji su se desili su nevjerovatni. Vrijednost akcija Rafinerije je direktna posljedica njihovog bilansnog stanja. Oni godinama imaju gubitak, koji je veći od kapitala i po opštim ekonomskim parmetrima su ispunili uslove za stečajni postupak", rekao je Čavić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: