Izrada novog plana
19

Novac za rješavanje stambenog pitanja mladih u Kantonu Sarajevo ipak neće biti ukinut

Dž. L.
Faruk Kapidžić (Foto: D. S./Klix.ba)
Faruk Kapidžić (Foto: D. S./Klix.ba)
Subvencije mladima u Kantonu Sarajevo za rješavanje stambenog pitanja ipak neće biti ukinute, potvrđeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS će u narednom periodu razraditi plan i nove modele subvencija. Kako saznajemo, resorni ministar Faruk Kapidžić radi na izradi kvalitetnog plana prema kojem će provoditi ovu podršku mladima.

Iz Vlade KS su putem društvenih mreža prenijeli izjavu koju je ministar Kapidžić dao za BHRT, a u kojoj on potvrđuje kako se samo ukida model prema kojem su mladi do sada dobivali subvencije.

Ministar tvrdi da mladi ne mogu dobivati subvencije na stanove od 100 metara kvadratnih i veće od toga, što se do sada dešavalo, pojašnjavaju iz Vlade KS.

Kapidžić je također kazao da su do sada subvencionirani stanovi koji su već kupljeni.

"Nelogično je kako se samo nešto manje od 700 kandidata prijavilo za ostvarivanje ove subvencije, a poznato nam je da postoji hiljade mladih koji nemaju riješeno stambeno pitanje", rekao je ministar.

U narednih nekoliko dana očekuje se više informacija o tome kakav će biti novi model za realizaciju subvencija za rješavanje stambenog pitanja mladih, obavijestili su iz Vlade KS.