Pomoć Rabiji Hasičić
0

Novac pristiže, kuća će se graditi!

Piše: <a href="mailto:[email protected]">Asim Bešlija</a>
Još jedna plemenita humanitarna akcija uzima zamaha. Inicijativa da se Rabiji Hasičić, koja živi u ruševini u Zavidovićima, sagradi nova kuća, naišla je na dobar odziv, posebno među bosanskohercegovačkom dijasporom. Sudeći prema tome, Rabija koja živi sama ove godine bi mogla imati novu kuću i nakon dugo godina i vlastito kupatilo. Inicijatori akcije, njeni sugrađani, i dalje pozivaju na humanizam i pomoć ovoj ženi.

Za svega nekoliko dana nakon objavljivanja članka na našem portalu, te nakon kreiranja posebne Facebook grupe, i slanja e-mailova sa pričom o tužnoj sudbini Rabije Hasičić, ljudi koji su uvijek željni da pomognu, počeli su se javljati iz svih dijelova svijeta, a ponajviše iz Australije, EU i Bosne i Hercegovine. Cilj je skupiti svega 17.000 KM kako bi se Rabiji sagradila kuća i kako bi dobila minimum životnog dostojanstva nakon svih poratnih zima i ljeta koje je provela u ruševini.

Njena kuća srušena je tokom ratnih granatiranja i od tada do današnjih dana, lokalne vlasti niti strane donatorske organizacije nisu izrazile želju da joj pomognu. Kako živi sama i bez posla, sama sebi ne može pomoći. Stoga je jedini izlaz apelirati još jednom na sve Bosance i Hercegovce koji žele priteći u pomoć, da to sada i učine i skupe ovu sumu svojim donacijama.

Inicijatori akcije su sada otvorili bankovni računa i za uplate iz inostranstva, za koje se nadaju da će stići i pokrenuti građevinske radove u ovoj godini.

Ukoliko želite pomoći Rabiji Hasičić iz inostranstva, onda novac šaljite na devizni račun:

BENEFICIARY BANK: RAFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA SWIFT CODE: RZBABA2S ADDRESS: DANIJELA OZME 4 SARAJEVO BIH

DETAILS OF BENEFICIARY:

IBAN CODE: BA391612550008266078 FULL BENEFICIARY NAME: SAFET BEGIC FULL BENEFICIARY ADDRESS: KRIVAJA BB ZAVIDOVICI

Ukoliko novac uplaćujete iz Bosne i Hercegovine, onda je to sljedeći račun u domaćoj valuti:

UNION BANKA 1020000000000023 PARTIJA 1045-10228-3, na ime POMOĆI HASIČIĆ (BEGO) RABIJA.

Ili lično na ruke Safeta Begića, mobitel: 062 317 806. Za donaciju u građevinskom materijalu možete kontaktirati Aliju Saletovića, mobitel: 061 408 595 ili Mihru Alimanovića na mobitel: 061 172 676.