{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova web stranica konzorcijuma Sindikata BiH

F
22.8.2007. u 15:25
0
0
Nova web stranica konzorcijuma Sindikata BiH
0
Nova web stranica konzorcijuma Sindikata BiH
Sindikati obrazovanja, nauke i kulture iz BiH i Sindikat obrazovanja Norveške Utdanningsforbundet prezentirali su danas u Sarajevu zajedničku web stranicu koja nosi naziv konzorcijumsindikata.org.
Na web stranici će biti prezentirane aktivnosti koje vodi Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH (SSVOONK BiH), Sindikat obrazovanja, nauke i kulture RS i Sindikat Norveške, odnosno Education International iz Brisela, čiji su članovi i naša dva sindikata, kazala je predsjednica Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH Dženana Tanović-Hamzić.

Dodala je da sindikati iz RS i FBiH sarađuju korektno, ali da ovakvih akcija kao što je zajednička web stranica nije bilo.

Web stranica je sada u početnoj fazi, ali je planirano da bude u potpunosti završena do kraja oktobra. Sadržavat će nekoliko linkova koji će imati sve o sindikatima, a članovi sindikata će imati priliku da putem stranice, između ostalog, budu informirani kakvi su zakoni, kakav je kolektivni ugovor, kazala je Tanović-Hamzić.

Povodom prezentacije web stranice, u posjetu Sindikatima obrazovanja, nauke i kulture BiH došla je 30-to člana delegacija Sindikata obrazovanja Norveške Utdanningsforbundet kako bi pružila podršku ovom projektu. Tokom posjete domaćini i gosti razmijenit će iskustva o aktivnostima i radu sindikata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: