BiH
60

Nova vlada, nova kadrovska rješenja: Smjene u nadzornim i upravim odborima u USK

Piše: M. Ć.
Husein Rošić, novi premijer USK
Husein Rošić, novi premijer USK
Novoimenovana Vlada Unsko-sanskog kantona je na današnjoj sjednici donijela rješenje o razrješenju Nadzornog odbora JU "Direkcija regionalnih cesta USK" i imenovala privremeni Nadzorni odbor za ovu instituciju, čime je nastavljen proces razrješavanja kadrovskih rješenja iz saziva prošle Vlade.

Iz Vlade Unsko-sanskog kantona su kazali da je po pravilima "JU Direkcije regionalnih cesta USK" utvrđeno da predsjednik i članovi Nadzornog odbora ove institucije za svoj rad odgovaraju Vladi Kantona i da su u obavezi da sprovode politiku aktuelne Vlade.

"S obzirom da to u praksi ne funkcionira na tom principu, Vlada je danas donijela rješenje o razriješenju NO ove institucije i donijela rješenje o imenovanju privremenog NO za istu instituciju", saopšteno je nakon današnje sjednice.

Pored toga, Vlada je na današnjoj sjednici smijenila i predsjednika te članove Upravnog odbora Službe za zapošljavanje USK i imenovala privremeni Upravni odbor. Time je samo nastavljen proces razrješavanja kadrovskih rješenja iz saziva prošle Vlade.

Podsjećamo, na prošloj sjednici, Vlada Kantona dala je saglasnost za imenovanje Lorene Felić za vršioca dužnosti direktora u Razvojnoj agenciji USK.

Nakon što je nova Skupštinska većina dala negativne ocjene izvještajima kantonalnih ustanova Muzej i Arhiv USK, Vlada USK razriješila je na prošloj sjednici i upravljačku strukturu u ovim javnim ustanovama te imenovala privremene Upravne odbore.

Pored toga, Skupštinska većina je na posljednjoj sjednici razriješila Skupštinu društva Unsko-sanskih šuma, te imenovala privremenu.

Isto je urađeno i sa skupštinama društava RTV USK i Unsko-sanske novine.