|

Nova Vlada Kantona Sarajevo će biti imenovana tek u martu

Nova Vlada Kantona Sarajevo će biti imenovana tek u martu
88
I. Č.
12.2.2020. u 15:32
54
komentara
88

dijeljenja
Nova Vlada Kantona Sarajevo će biti imenovana tek u martu Foto: M. O./Klix.ba
Na sjednici Kolegija Skupštine KS kojom je predsjedavao predsjedavajući Skupštine Mirza Čelik donesena je odluka da se 21. Radna sjednica Skupšine KS, na kojoj će biti imenovana nova Komisija za izbor i imenovanje i administrativna pitanja Skupštine KS, održi 25. februara 2020. godine.
Predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik je za Klix.ba kazao da će do smjene Komisije doći na sjednici Skupštine KS 25. februara i da će tada biti imenovana nova Komisija, a da će se zatim pred zastupnicima naći i Prijedlog odluke za imenovanje nove Vlade KS.

"Trebalo bi da Vlada KS bude imenovana u periodu između 15 i 20 dana nakon što bude imenovana Komisija za izbor i imenovanje i administrativna pitanja. Procedura se ponavlja, Komisija priprema prijedlog odluke", kazao je Čelik u telefonskoj izjavi za Klix.ba.

Praktično, nova Vlada KS neće biti imenovana prije marta 2020. godine.

Na dnevnom redu sjednice zakazane za 25. februar će se, uz zastupnička pitanja i incijative, također naći i Prijedlog odluke o razrješenju dužnosti zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva Kantona Sarajevo.

Od Vlade je također zatraženo da, u skladu sa ranijim zaključkom Skupštine KS, u okviru redovnih aktivnosti informiše Skupštinu o stanju i provođenju mjera obezbjeđenja kvaliteta zraka u Kantonu kao i informacija o stanju i mjerama sanacije u KJKP "Gras".
Prijavi grešku


Komentari (54)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...