|

Nova većina u KS-u mijenja komisiju da bi imenovala Vladu: Ovo su predložena imena

Nova većina u KS-u mijenja komisiju da bi imenovala Vladu: Ovo su predložena imena
1
A. D.
23.2.2020. u 19:05
69
komentara
1

dijeljenja
Nova većina u KS-u mijenja komisiju da bi imenovala Vladu: Ovo su predložena imena Čelik i Dević (Foto: T. S./Klix.ba)
Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja će se održati u utorak nova većina predvođena SDA pokušat će promijeniti sastav Komisije za izbor i imenovanje i administrativna pitanja Skupštine KS.
To je, naime, kamen spoticanja za imenovanje nove Vlade KS-a u sastavu SDA-SBB-DF kao, a što je, uostalom, demonstrirano 11. februara.

Tog dana Komisija za izbor i imenovanje Skupštine KS kojom je predsjedavao Elmedin Konaković (NiP) nije dala saglasnost za imenovanje nove Vlade.

Osim Konakovića, ovu komisiju čine Segmedina Srna-Bajramović, Bibija Kerla, Vibor Handžić, Zvonko Marić, Amra Junuzović-Kaljić i Mirza Čelik.

Prijedlog odluke Prijedlog odluke


Prema prijedlogu, u novi sastav komisije umjesto Konakovića upada Mahir Dević (SDA), a ostali članovi komisije su Bibija Kerla (DF), Zvonko Marić (SBB), Vibor Handžić (NS), Segmedina Srna-Bajramović (SDP), zatim Danijela Kristić (NiP) i Jasmina Biščević-Tokić (SDA).

Sastav nove komisije tako je koncipiran da ide u korist nove većine omjerom 4:3. Nova Vlada KS, koja bi trebala zamijeniti aktuelnu predvođenu Edinom Fortom (NS) zbog procedura neće moći biti imenovana prije marta.
Prijavi grešku


Komentari (69)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...