BiH
1

Nova ulična rasvjeta u sedam novogradskih naselja

Klix.ba
Realizacija projekta izgradnje javne rasvjete u koji je Općina Novi Grad Sarajevo investirala oko 100.000 KM privodi se kraju. U okviru predviđenih finansijskih sredstava ulična rasvjeta je postavljena na devetanest lokacija, čime su stanovnici sedam novogradskih naselja dobili rasvjetu u svojim ulicama.

U Mjesnoj zajednici Buća Potok nova rasvjeta postavljena je u dijelu ulice Rafaela Gaona od broja 5 do broja 13, a u toku su završni radovi u ulici Remzije Pehlivanovića od broja 18 do broja 28.

Na području mjesne zajednice Briješće završeni su radovi u ulicama kralja Stjepana Tomaševića kod broja 42 i u dijelu ulice Izeta Karšića kod minibuske okretaljke. Uličnu rasvjetu su dobili i mještani Brezanske ulice kod brojeva 85 B i 114, Viteške ulice na broju 33 i 39 i Vrandučke broj 62 u Briješću.

Također, ulična rasvjeta je postavljena u naselju heroja Sokolje i to u ulicama Ibre Ćeske do broja 59, Numan paše Ćuprilića kod broja 141, Avde Palića od broja 293 do broja 313, a osvijetljen je kraj ulice Porodice Dizdarević i dio te ulice kod brojeva 15 i 25.

Sijalice su zasjale i u krakovima ulice Porodice Dizdarević i to kod broja 15 i kraku ulice kod broja 25. U MZ Dobrinja D , na lokalitetu između sportske dvorane i trgovačkog centra, te u ulici Mustafe Kamerića između Osnovne škole "Skeneder Kulenović" i poslovnih prostora, također je postavljeno ulična rasvjeta, kao i na lokalitetu spoja Ranovačke i Šehidske ulice, te u Ahatovićkoj od broja 16 do broja 24 i u ulici Pašića put u MZ Dobroševići.

U toku su radovi u ulici Irfana Ljubijankića u MZ Alipašin Most I i u ulici Hadži Mustefe Penjave do broja 44 u MZ Staro Hrasno, te u dijelu Bratunačke ulice od broja 32 do broja 46 u Buća Potoku.

Za realizaciju projekta Općina je obezbijedila finansijska sredstva i odredila listu prioriteta, a Zavod za izgradnju KS proveo je procedure izbora najpovoljnijeg ponuđača za projektovanje, i izvođača radova.

Kako bi se stanovnicima Novog Grada omogućili bolji i sigurniji uslovi života Općina Novi Grad Sarajevo i u 2014. godini planira nastaviti sa realizacijom projekta sanacije, rekonstrukcije i izgradnje javne rasvjete. Za tu namjenu u ovogodišnjem budžetu planirana su finansijska sredstva u iznosu od 200.000 KM.