{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova ulična akcija GROZD-a u 30 gradova

F
15.10.2007. u 16:58
0
0
Nova ulična akcija GROZD-a u 30 gradova
0
Nova ulična akcija GROZD-a u 30 gradova
Više od 100 volontera i aktivista GROZD-a realizirat će novu uličnu akciju u 30 gradova i općina u Bosni i Hercegovini.
Nakon informiranja građana kako su državne i entitetske vlade i institucije, prema revizorskim nalazima, neregularno i nezakonito trošile novac građana, GROZD pokreće novu akciju o revizorskim nalazima za kantone u FBiH i pojedine općine u RS-u.

Građanima će biti podijeljeno više od 10.000 brošura s kompletnim revizorskim izvještajima za državna i entitetska ministarstva i institucije.

Nakon ove ulične akcije GROZD će pokrenuti pitanje odgovornosti parlamenata, ali i tužilaštava koji bi trebali pokrenuti pitanje odgovornosti i sankcioniranja nezakonitog trošenja novca na koje upućuju revizorski nalazi.

Dosadašnja akcija je provedena u više od 30 gradova i podijeljeno je više od 50.000 letaka o revizorskim nalazima za ministarstava BiH, FBiH i RS-a.

Akcija GROZD-a daje i konkretne rezultate: pokrenute su rasprave u parlamentima, predstavnici nadležnih komisija su pitanje revizorskih izvještaja postavili i tokom sjednica parlamenata a sada se očekuju i konkretne mjere i sankcije, saopćeno je iz GROZD-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: