{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova studija o ulozi općine u unapređenju životnog standarda građana

F
8.1.2007. u 20:12
0
0
Nova studija o ulozi općine u unapređenju životnog standarda građana
0
Nova studija o ulozi općine u unapređenju životnog standarda građana
Zgrada općine Centar Sarajevo
Radi doprinosa jačanju kapaciteta javne administracije za rješavanje prioritetnih problema svih građana BiH, Odjeljenje za lokalni razvoj (ALDI) je, u sklopu projekta "Nova uloga NGO u procesu dizajniranja javnih politika, objavio izvještaj pod nazivom "Unapređenje životnog standarda u BiH: Koliko je važna efikasna organizacija općina?"
Navedeni projekt se provodi uz finansijsku podršku Europske komisije. U studiji je prijedlog za unapređenje životnog standarda građana BiH kroz uspostavljanje efikasne administracije lokalne samouprave, saopćeno je iz ALDI-a.

Suština dokumenta je u prijedlogu uspostavljanja efikasnije organizacije lokalne samouprave koja može doprinijeti bržem i efikasnijem provođenju vladinih politika na ubrzanju ekonomskog i socijalnog razvoja, na temelju kojeg je realno moguće očekivati značajnije unapređenje životnog standarda svih građana BiH.

U ovom izvještaju posebna pažnja je posvećena masovnoj inicijativi civilnog društva u okviru Građanskog organiziranja za demokratiju (GROZD), zahvaljujući kojoj su stanovnici BiH postigli konsenzus oko ključnih socio-ekonomskih prioriteta za domaće vlasti na svim nivoima. Preporuke iz ovog izvještaja uključuju i stavove o tome kako i na koji način općinska administracija može efikasno doprinijeti u ostvarivanju ciljeva koje je GROZD postavio u Građanskoj platformi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: