{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova stranka u BiH - SDU

Klix.ba
9.12.2002. u 10:05
0
1
Nova stranka u BiH - SDU
0
Nova stranka u BiH - SDU
Na osnivačkoj skupštini nove stranke socijaldemokratske orijentacije održanoj u Sarajevu u nedjelju donesena je odluka da se nova stranka nazove Socijademokratska unija BiH. Na skupštini je usvojen Statut i Programska deklaracija, te izabrano privremeno rukovodstvo stranke. Za privremenog predsjednika izabran je Sead Avdić, a potpredsjednici su Ivo Komšić, Miro Lazović i Mirela Morankić. Sejfudin Tokić je privremeni predsjednik Glavnog odbora. Privremeno rukovodstvo vodiće SDU do kongresa koji će se održati 8. marta 2003. godine.
Stranka već ima poslanike na državnom i federalnom nivou, te u nekim kantonima, a konačan broj zastupnika u vlasti biće prezentiran na osnivačkom kongresu.

Prema riječima Seada Avdića: SDU će afirmirati izvorne ideje socijaldemokratije, a osnovne vrijednosti na koje će se oslanjati su sloboda, demokratičnost, solidarnost i ravnopravnost, koje predstavljau temeljne društvene principe. SDU će sarađivati sa svim multietničkim strankama slične političke orijentacije.

Na osnivačkoj stupštini su, kao gosti, bili prisutni i Nijaz Duraković i Muhamed Filipović, koji su dali punu podršku osnivanju nove stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: