{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova stranka u BiH - SDU

9.12.2002. u 10:05
0
1
Nova stranka u BiH - SDU
0
Nova stranka u BiH - SDU
Na osnivačkoj skupštini nove stranke socijaldemokratske orijentacije održanoj u Sarajevu u nedjelju donesena je odluka da se nova stranka nazove Socijademokratska unija BiH. Na skupštini je usvojen Statut i Programska deklaracija, te izabrano privremeno rukovodstvo stranke. Za privremenog predsjednika izabran je Sead Avdić, a potpredsjednici su Ivo Komšić, Miro Lazović i Mirela Morankić. Sejfudin Tokić je privremeni predsjednik Glavnog odbora. Privremeno rukovodstvo vodiće SDU do kongresa koji će se održati 8. marta 2003. godine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Stranka već ima poslanike na državnom i federalnom nivou, te u nekim kantonima, a konačan broj zastupnika u vlasti biće prezentiran na osnivačkom kongresu.

Prema riječima Seada Avdića: SDU će afirmirati izvorne ideje socijaldemokratije, a osnovne vrijednosti na koje će se oslanjati su sloboda, demokratičnost, solidarnost i ravnopravnost, koje predstavljau temeljne društvene principe. SDU će sarađivati sa svim multietničkim strankama slične političke orijentacije.

Na osnivačkoj stupštini su, kao gosti, bili prisutni i Nijaz Duraković i Muhamed Filipović, koji su dali punu podršku osnivanju nove stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: