|

Nova šefica Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec dolazi iz State Departmenta

Nova šefica Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec dolazi iz State Departmenta
47
A. D.
17.9.2019. u 12:29
8
komentara
47

dijeljenja
Nova šefica Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec dolazi iz State Departmenta Kathleen Kavalec (Foto: David Muntean)
Bivša zamjenica pomoćnika sekretara Biroa za evropska i euroazijska pitanja pri američkom State Departmentu, ambasadorica Kathleen Kavalec, imenovana je novom šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, a dužnost će preuzeti 24. septembra 2019. godine.
Karijerna diplomatkinja SAD-a, ambasadorica Kavalec je obnašala sljedeće diplomatske dužnosti: bila je direktorica Odsjeka za ruska pitanja pri Birou za evropska i evroazijska pitanja, zamjenica stalnog predstavnika i zamjenica šefa Misije SAD-a pri UNESCO-u u Parizu. Takođe je bila i zamjenica koordinatora za američku pomoć Evropi, Evroaziji i Srednjoj Aziji, te je obnašala dužnost direktorice Odsjeka za prevenciju konflikta pri Uredu koordinatora za obnovu i stabilizaciju. Njene inostrane dužnosti obuhvataju službu na raznim lokacijama, kao što su Rusija, Ukrajina, Rumunija i Brazil. Dobitnica je mnogobrojnih priznanja State Departmenta, kao i Nagradu predsjedničkog ranga.

Ambasadorica Kavalec diplomirala je političke nauke na Univezitetu Berkeley u Kaliforniji, a magistrirala vanjske poslove na Univerzitetu Georgetown.

Njeno poznavanje stranih jezika uključuje jezike Bosne i Hercegovine, te ruski, francuski, španski, portugalski i rumunski jezik. Udata je i ima troje djece.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...