Nova saznanja o sinoćnjoj eksploziji

F
FENA
29.10.2008. u 16:38
0
9
Nova saznanja o sinoćnjoj eksploziji
0
Nova saznanja o sinoćnjoj eksploziji
Nepoznata osoba sinoć je oko 22.00 sata u ulici Bosne Srebrne u Tuzli aktivirala nepoznatu eksplozivnu napravu, navodi se u zvaničnoj informaciji Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK).
''Oštećeno je osam automobila, prozorska stakla na jednoj porodičnoj kući i stanu i ulazna vrata na stambenoj zgradi. Policija ima saznanja koja bi mogla pomoći u pronalaženju počinitelja, međutim, više detalja će se znati nakon operativne provjere koja je u toku'', potvrdio je Miralem Malkić, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona.

Ovom izjavom portparol MUP-a Tuzlanskog kantona ujedno je i prekinuo nagađanja koja od jutros, u nedostatku zvaničnih informacija, plasiraju tuzlanski mediji posebno u dijelu koji se odnosi na mjesto napada, počinitelju ali i motivima.

Mediji su izvijestili da je eksplozivna naprava bačena na kuću u kojoj je smještena pekara ''Elvis'', vlasništvo porodice Požegić.

Rečeno je da je prema izjavama očevidaca maskirana osoba obučena u crno s motora u pokretu bacila ručnu bombu na parkirana vozila na spomenutoj adresi i pekaru ''Elvis'' a da je u pozadini svega tuča u kojoj je učetvovao i vlasnik spomenute pekare.

Također je rečeno da je brzom intervencijom policije odmah uhapšena osoba za koju se sumnja da je bacila eksplozivnu napravu.


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: