{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova radna mjesta u Mostaru, Foči, Srebrenici i Tuzli

E
26.2.2010. u 19:49
0
1
Nova radna mjesta u Mostaru, Foči, Srebrenici i Tuzli
0
Nova radna mjesta u Mostaru, Foči, Srebrenici i Tuzli
Njemačka fondacija "Wings of Hope" nastavila je i u 2010. godini realizaciju projekta "Pomoć za samopomoć" u BiH za kojeg financijska sredstva osigurava Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke i nekoliko njemačkih fondacija.
Nakon potpisivanja ugovora u Bosanskoj Krajini projekt koordinator WOH-a Vladimir Jerić implementirao je projekat i u Mostaru, Foči, Srebrenici i Tuzli.

U Mostaru su potpisani ugovori sa poslodavcima za pet mladih osoba, u Foči u saradnji sa općinom za dvije osobe, u Srebrenici za pet osoba, te u Tuzli u saradnji sa općinom i tamošnjim partnerima za pet mladih osoba.

"Raduje me podatak da je i Općina Foča krenula stazama Općine Tuzla te se i vlastitim sredstvima uključila u realizaciju projekta "Pomoć za samopomoć“. Znači da su prepoznali vrijednost projekta koji se pokazao na terenu kao konkretan i svrsishodan", kazao je Jerić.

Poslodavcima koji su primili na obuku kandidate, koji su predloženi na osnovu evidencija Centra za socijalni rad i Zavoda za zapošljavenje, doznačava se mjesečna stipendija od 200 eura. Zauzvrat poslodavci su dužni prijaviti radnika i plaćati radni staž. Kandidati na kraju jednogodišnje obuke polažu završni ispit kada im se uručuje i odgovarajući certifikat.

Predstavnici WOH-a posjetili su i srednju školu "Don Bosco" u Žepču kojoj su donirana sredstva u prošloj godini za nabavku opreme za praktičnu obuku učenika zanatskih smjerova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: