{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova radna mjesta u Mostaru, Foči, Srebrenici i Tuzli

E
26.2.2010. u 19:49
0
1
Nova radna mjesta u Mostaru, Foči, Srebrenici i Tuzli
0
Nova radna mjesta u Mostaru, Foči, Srebrenici i Tuzli
Njemačka fondacija "Wings of Hope" nastavila je i u 2010. godini realizaciju projekta "Pomoć za samopomoć" u BiH za kojeg financijska sredstva osigurava Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke i nekoliko njemačkih fondacija.
Nakon potpisivanja ugovora u Bosanskoj Krajini projekt koordinator WOH-a Vladimir Jerić implementirao je projekat i u Mostaru, Foči, Srebrenici i Tuzli.

U Mostaru su potpisani ugovori sa poslodavcima za pet mladih osoba, u Foči u saradnji sa općinom za dvije osobe, u Srebrenici za pet osoba, te u Tuzli u saradnji sa općinom i tamošnjim partnerima za pet mladih osoba.

"Raduje me podatak da je i Općina Foča krenula stazama Općine Tuzla te se i vlastitim sredstvima uključila u realizaciju projekta "Pomoć za samopomoć“. Znači da su prepoznali vrijednost projekta koji se pokazao na terenu kao konkretan i svrsishodan", kazao je Jerić.

Poslodavcima koji su primili na obuku kandidate, koji su predloženi na osnovu evidencija Centra za socijalni rad i Zavoda za zapošljavenje, doznačava se mjesečna stipendija od 200 eura. Zauzvrat poslodavci su dužni prijaviti radnika i plaćati radni staž. Kandidati na kraju jednogodišnje obuke polažu završni ispit kada im se uručuje i odgovarajući certifikat.

Predstavnici WOH-a posjetili su i srednju školu "Don Bosco" u Žepču kojoj su donirana sredstva u prošloj godini za nabavku opreme za praktičnu obuku učenika zanatskih smjerova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: