{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova optužnica protiv Telebaka u slučaju "Željeznice RS-a"

F
24.6.2008. u 10:11
0
0
Nova optužnica protiv Telebaka u slučaju "Željeznice RS-a"
0
Nova optužnica protiv Telebaka u slučaju "Željeznice RS-a"
Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je novu optužnicu protiv Sretena Telebaka, Cvijana Filipovića, Zorana Stjepanovića i Slobodana Mirkovića koja ih tereti za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, potvrdila je danas Feni glasnogovornica ovog tužilaštva Dragica Tojagić.
Optužnicu je, kako je pojasnila, potvrdio sudija za prethodno saslušanje Posebnog odjeljenja za suzbijanje organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala Okružnog suda u Banjoj Luci.

Osumnjičeni se zajedno sa još 10 osoba terete i za krivična djela nesavjesan rad u službi i falsifikovanje isprave, a u vezi sa nezakonitom prodajom i raspolaganjem sa 104 teretna vagona u vlasništvu "Željeznica RS-a", kao i nezakonitim raspolaganjem zemljištem u državnoj svojini.

Specijalno tužilaštvo RS-a ponovo je podiglo optužnicu protiv ove četiri osobe, jer sud ranije nije prihvatio dijelove koji se odnose na krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja u optužnici koja je podignuta početkom ovoga mjeseca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: