BiH
0

Nova mreža radio stanica za projekat radio-dramskog serijala

NINA
Preko 60 radio stanica iz cijele BiH prijavilo se na konkurs za članstvo u radio mreži koju priprema BBC World Service Trust.

Radio-dramski serijal o radu općinskih službenika koji će se u septembru ove godine emitovati na tridesetak radio stanica širom BiH, privukao je veliku pažnju u medijskim krugovima. Nakon javnog poziva svim radio stanicama da se prijave za učešće u mreži koja će emitovati petnaest epizoda serijala, preko 60 radio stanica iz svih dijelova BiH pismeno je iskazalo interes.

'Signalom mreže koja će da emituje naš radio serijal želimo da pokrijemo cijelu teritoriju BiH. S obzirom da smo primili aplikacije iz 43 grada, mislim da ćemo u potpunosti postići taj cilj' - kazala je Marika Djolai, direktor ureda BBC World Service Trusta u BiH.

Petnaest epizoda radio-dramskog serijala bavit će se važnim pitanjima o radu općinskih organa, nudeći rješenja za zajedničke probleme na koje nailaze općinari i građani. Uz određenu dozu humora i satire, ovaj serijal želi da poboljša komunikaciju između običnih građana i općinskih službenika. Slušaoci će takođe imati priliku da učestvuju u polusatnom kontakt programu koji će biti emitovan uživo nakon svake epizode.

Prve epizode serijala emitovat će se na radio stanicama širom BiH u septembru 2005. godine.

Projekat je finansijski podržan od strane Evropske komisije i Charles Mott fondacije.