{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova komisija o stradanjima u Sarajevu?

F
19.3.2008. u 11:40
0
0
Nova komisija o stradanjima u Sarajevu?
0
Nova komisija o stradanjima u Sarajevu?
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) danas u Sarajevu razmatra informaciju Vijeća ministara BiH u vezi s radom državne Komisije za ispitivanje istine o stradanjima Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih u Sarajevu od 1992. do 1995. godine.
U informaciji se navodi da je ova komisija formirana odlukom Vijeća ministara BiH 25. maja 2006. godine s mandatom od 12 mjeseci. Komisija je prema odluci bila dužna dostavljati periodične izvještaje svaka tri mjeseca, a završni izvještaj u roku od 12 mjeseci od dana formiranja.

Kako se navodi u informaciji, nakon isteka mandata Komisija nikada nije dostavila izvještaj koji je u skladu s njenim poslovnikom o radu.

S obzirom na to da Komisija nikada nije proslijedila usaglašeni izvještaj o radu do danas se nisu stekli uvjeti da Vijeće ministara BiH razmatra ovaj materijal, navodi se u informaciji.

Imajući u vidu da Komisija nije izvršila nijednu obavezu koja joj je dana u nadležnost i da joj je istekao mandat 25. maja 2007. godine u informaciji se predlaže da Parlamentarna skupština BiH formira novu komisiju s jasnim mandatom da bi konačno ovo pitanje bilo riješeno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: