BiH
0

Nova internetska stranica za zaštitu djece od zloupotreba

FENA
Međunarodni forum solidarnosti Emmaus u sklopu projekta "Sveobuhvatan pristup rješavanju problema dječije pornografije u BiH" danas je predstavio novu internetsku stranicu <a href="http://e-school.sigurnodijete.ba/index.php?lang=hr">E-school.sigurnodijete.ba</a>s ciljem da omogući povezivanje nastavnog kadra širom BiH i razmjenu iskustava o opasnostima na internetu kako bi se zaštitila djeca i tinejdžeri od ove opasnosti.

"Pozivamo širu bh. javnost da zajedno, učešćem i širenjem ispravnih socijalnih i kulturnih vrijednosti na internetu i u drugim medijima stvorimo sredinu u kojoj će našoj djeci biti osigurano normalno i zdravo odrastanje", poručili su iz Emmausa.

Stranica će služiti kao platforma za buduće educiranje, diskusije i razmjenu iskustava nastavnog kadra osnovnih i srednjih škola o opasnostima zloupotrebe djece posredstvom infomacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Emmaus je stranicu predstavio pod pokroviteljstvom Ministarstva BiH - Odsjeka za borbu protiv trgovine ljudima i u saradnji s donatorima OAK Fondacijom i Save the Children.