Prvi posao
1.4k

Nova čelnica goraždanskog MUP-a je 23-godišnja djevojka koja voli pisati

Piše: I. P.
Foto: Slađan Tomić/TV1
Foto: Slađan Tomić/TV1
Nizama Rišljanin, nova ministrica unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona jedna je od najmlađih šefova resora u BiH. Ima samo 23 godine i malo ili nimalo radnog iskustva koje bi iziskivala njena nova i veoma važna pozicija.

Po priloženom dokumentu koji prikazuje njeno obrazovanje, osposobljavanje i kompetencije, prosječni građanin treba se zapitati koliko mlada Rišljanin posjeduje umijeća i iskustva potrebna za jednu čelnicu MUP-a.

Na ovo mjesto ju je delegirala partija Goraždanska priča. Nizama je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i to bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost naroda BiH.

Foto: Slađan Tomić/TV1
Foto: Slađan Tomić/TV1

“Za sebe mogu reći da sam komunikativna i društvena osoba, suradnja sa drugim ljudima mi nikada ne predstavlja problem, jer jedni od drugih uvijek možemo naučiti nešto novo. Mada, smatram da i samostalno mogu donositi odluku kada je to potrebno”, stoji između ostalog u kratkom CV-u nove ministrice.

Također, istakla je da voli pisati, te kako poštuje prozu i poeziju.

Iako je pohvalno vidjeti mlade ljude na čelu institucija, mladi bez iskustva vjerovatno nisu na umu onih koji bi voljeli vidjeti smjenu generacija na bh. političkom nebu.

Podsjećamo, sastav nove Vlade BPK čine premijerka Aida Obuća (SDA), ministar zdravstva, socijalne politike, izbjeglih i raseljenih osoba Eniz Halilović (SDA), ministar pravosuđa, uprave i radnih odnosa Nataša Danojlić (SDA), ministar finansija Šemso Muslić (NBL), ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Bojan Krunić (NBL), ministar za boračka pitanja Edin Aganović (SBiH), ministar privrede Mensad Arnaut (A-SDA/Nezavisni blok), ministrica unutrašnjih poslova Nizama Rišljanin (Goraždanska priča) te ministar za mlade, obrazovanje, nauku, kulturu i sport Arman Bešlija (DF).