{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova aleja u ulici Hamdije Čemerlića

S
14.10.2010. u 13:09
0
1
Nova aleja u ulici Hamdije Čemerlića
0
Nova aleja u ulici Hamdije Čemerlića
Ulicu Hamdije Čemerlića od sljedeće sedmice krasit će nova aleja mladih i zdravih stabala Sorbus intermedia, što je rezultat još jednog uspješno realizovanog projekta Općine Novo Sarajevo i KJKP “Park“ d.o.o. Sarajevo.
U proteklih nekoliko dana u navedenoj ulici na potezu od raskrsnice prema pijeci do raskrsnice s ulicom Zagrebačka posječeno je svih 35 stabala javora, koja su osim oštećenja i bolesti pretrpljenih posebno tokom rata, bila i poprilično ostarila, te su kao takva predstavljala opasnost za pješake i automobila koji prolaze tim dijelom.

Radnici KJKP “Park“ d.o.o.Sarajevo jučer i danas izvršili su iskop dijelova korijena iz zemlje (panjeva), prethodno osječenih stabala, pomoću rovokopača, dok su radnici angažovani na održavanju sukcesivno radili na čišćenju, odvozu otpada, zatrpavanju rupa, a počelo se i sa prekopavanjem zelenog pojasa uz saobraćajnicu koji će prema potpisanom Ugovor biti u potpunosti rekonstruisan i zasađen novom travom.

Već početkom iduće sedmice počet će se s iskopom novih rupa za 60 novih mladih sadnica Sorbusa, a kao preventivna zaštita prvi put će biti upotrijebljena i okrugla drvena kolja uz stabla, čija prednost jeste bolja zaštita kore stabala i nemogućnost oštećenja iste.

Cijeli projekta bi u narednih 15-ak dana trebao biti završen, a nova mlada aleja predata građanima Novog Sarajeva, ali i ostalim posjetiocima na "upotrebu" i uživanje u ljepotama zelenila, saopćeno je iz "Parka".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: