BiH
0

Norveška donirala uniforme zaštitarima Imigracionog centra

FENA
Vlada Kraljevine Norveške je putem svoje ambasade u Sarajevu donirala uniforme za pripadnike službe obezbjeđenja Imigracionog centra Službe za poslove sa strancima.

Donaciju vrijednu 50.000 KM danas će u Imigracionom centru Službe za poslove sa strancima uručiti ambasadorica Kraljevine Norveške u BiH Vibeke Lilloe.

Na ovaj način ova prijateljska zemlja nastavlja pružati praktičnu podršku vladavini prava u BiH i odaje priznanje Službi za poslove sa strancima za dosadašnji uspješan rad na planu sprečavanja svih oblika ilegalnih migracija te za izrazito značajnu ulogu koju ova državna institucija ima danas kada BiH s više od 1.000 kilometara graniči s Evropskom unijom.

Služba će, u saradnji s ostalim sigurnosnim institucijama u BiH, nastaviti djelovati na način da naša zemlja bude sigurna brana za sve koji se ilegalno pokušaju preko naše teritorije uputiti ka zemljama Unije.

Uspjeh na tom planu bit će jedan od ključnih na osnovu kojih će se valorizirati spremnost BiH za dalje euroatlantske integracije.

Uručenje donacije planirano je za 12.00 sati, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.