{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Normalizirano stanje u okružnom zatvoru Doboj

F
31.5.2006. u 18:30
0
0
Normalizirano stanje u okružnom zatvoru Doboj
0
Normalizirano stanje u okružnom zatvoru Doboj
Ministarstvo pravde RS-a saopćilo je danas da je u Okružnom zatvoru u Doboju stanje normalizirano, nakon što je jučer grupa osuđenika odbila da uzme hranu i izvršava radne obaveze.
Tokom posjete i pregleda zatvora, ovlaštene službene osobe ovog ministarstva obavile su razgovor sa osuđenicima i upravom Okružnog zatvora i analizirali zahtjeve osuđenih osoba.

Utvrđeno je da je jedan broj zahtjeva osnovan i da se odnosi na određene slabosti u funkcioniranju ove ustanove u pogledu uvjeta smještaja, ishrane, zdravstvene zaštite, rada i slobodnih aktivnosti osuđenih osoba.

Ispektori Ministarstva pravde zatražili su da se uočene slabosti otklone, i sa upravom zatvora postignut je dogovor o rokovima u kojioma će to biti učinjeno.

„Primjedbama osuđenih osoba koje su se odnosile na upravu Okružnog zatvora Doboj i na zatvorsku regulativu, kojom se traže određene pogodnosti kod prekida kazne, radnog angažiranja i premještaja osuđenika nije udovoljeno jer nisu u skladu sa Zakonom o izvršenju krivgičnih i prekršajnih sankcija", kaže se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: