{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nominacije za Golden Globe

19.12.2002. u 23:05
0
0
Nominacije za Golden Globe
0
Nominacije za Golden Globe
Chicago ove godine ima najviše Golden Globe nominacija – čak osam, uključujući nominacije za najbolji mjuzikl ili komediju. U Chicagu glume Renee Zellweger i Catherine Zeta-Jones i obje su nominirane za najbolju glumicu, dok je Richard Gere nominiran za najboljeg glumca. The Hours ima sedam nominacija, uključujući nominaciju za najbolju filmsku dramu, dok je Nicole Kidman također nominirana za najbolju glumicu, a Ed Harris za najboljeg sporednog glumca.
Adaptation, najnoviji film Nicholasa Cagea ima šest nominacija, između ostalih za najbolji mjuzikl ili komediju i najbolji scenario kojeg je napisao Charlie Kaufman.

Lord Of The Rings: The Two Towers je nominiran u kategoriji za najbolju filmsku dramu, zajedno sa filmovima Gangs Of New York, The Hours, About Schmidt i The Pianist. Nominirani filmovi za najbolji mjuzikl ili komediju su Chicago, Adaptation, About A Boy, My Big Fat Greek Wedding i Nicholas Nickleby.

Nominirane za najbolju dramsku glumicu su Nicole Kidman, Meryl Streep, Salma Hayek, Julianne Moore i Diane Lane. Nominirani za najboljeg filmskog glumca su Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Michael Caine i Adrien Bordy.

Za najbolju sporednu žensku ulogu su nominirane Kathy Bates, Cameron Diaz, Queen Latifah, Susan Sarandon i Meryl Streep, dok su za najbolju sporednu mušku ulogu nominirani Chris Cooper, Ed Harris, Paul Newman, Dennis Quaid i John C. Reilly.

U kategoriji najboljeg režisera nominirani su Martin Scorsese, Peter Jackson, Stephen Daldry, Spike Jonze, Rob Marshall i Alexander Payne.

Ceremonija dodjele Golden Globesa će se održati 19. januara 2003. godine.

the golden globes – official site
thegoldenglobes.com

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: