25 godina postojanja
0

Nogometne legende obilježile godišnjicu Galatasarayja

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Povodom obilježavanja 25 godina postojanja poznate ćevabdžinice Galatasaray u srcu Baščaršije, njen vlasnik Tarik Hodžić, proslavljeni napadač turske ekipe Galatasaryja, pozvao je svoje prijatelje, bosanskohercegovačke legende predvođene Ivicom Osimom.

Želio je svojim nogometnim uzorima, ali i saigračima te prijateljima pokazati povelju za Životno djelo Galatasaray, koju je nedavno dobio u Istanbulu.

Ovaj jubilej, ali i veliko priznanje, Hodžić, koji je ponikao u ekipi s Grbavice, proslavio je sa Ivicom Osimom, Mirsadom Fazlagićem, Ibrom Biogradlićem, Fuadom Muzurovićem, Safetom Sušićem, Refikom Šabanadžovićem, Borisom Bračuljem, Zdenkom Jelićem...

"Ovaj restoran sam napravio igrajući za Galatasaray, a do danas se tu okupljaju brojni nogometaši, ostali sportisti, javne ličnosti pa i predsjednici država. Ipak, najdraže mi je kada se nađem u društvu velikih legendi, baš kao i ovaj put. Kada su mi nedavno uručili ovu nagradu u Istanbulu, mislio sam da ću umrijeti od sreće, a i da sam umro ne bi mi bilo žao", rekao je uzbuđeni slavljenik Tarik Hodžić.