BiH
8

Noćno skijanje na Bjelašnici od večeras, na Jahorini od četvrtka

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na Babinom dolu na Bjelašnici od danas su u funkciji ski-liftovi BX, K1 (kolijevka), dok će na Malom polju na Igmanu raditi baby liftovi i dvosjedna žičara.

Ukoliko bude uvjeta tokom dana bit će pušten u rad i ski- lift BY na Babinom dolu koji trenutno nije u funkciji zbog jakog vjetra, rečeno je Agenciji Fena iz Službe za odnose s javnošću KJKP ZOI 84.

Noćno skijanje počinje večeras od 18.30 do 21.00 sat.

Stanje na olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman, kao i u Olimpijskom kompleksu Zetra zainteresirani građani mogu pratiti uživo putem online videoportala ski.ba.

Na olimpijskoj planini Jahorina u funkciji je šestosjed “Poljice”, "Ogorjelica" i "Skočine Prača" te ski- lift "Poljice" i baby lift.

Radno vrijeme vertikalnog transporta je od 09.00 do 16.00 sati.

Od 1. januara 2015. godine na Jahorini počinje i noćno skijanje, potvrđeno je Agenciji Fena iz Olimpijskog centra Jahorina.

Noćno skijanje počet će 1. januara i bit će besplatno tu večer. Početak noćnog skijanja je u 18.00, a završetak u 21.00 sat.

Cijena je jedinstvena za sve i iznosi 15 KM. Nakon otvaranja noćno skijanje bit će organizovano na lokaciji Poljice (ski-lift Poljice): srijeda, četvrtak i petak od 18.00 do 21.00 sat, navode iz Olimpijskog centra Jahorina.