BiH
0

Noćno skijanje na Bjelašnici i Igmanu

Sarajevo-x.com
Bjelašnica
Bjelašnica
Snježne padavine koje su u proteklih nekoliko dana ponovo prekrile bosanskohercegovačke planine ponovo su stvorile uvjete za skijanje. Muamera Šehić, portparol Olimpijskog centra ZOI84 je za Sarajevo-x.com govorila o noćnom skijanju na Bjelašnici i Igmanu.

"Noćno skijanje na Bjelašnici počinje u 18:30, a završava u 21 sat. Cijena ovog užitka je 15 KM dok je parking za sve ljubitelje snježne zabave obezbijeđen besplatno. Važno je napomenuti da sezonska karta ne važi kada je u pitanju noćno skijanje. Na Igmanu noćno skijanje počinje u 18, a završava u 20 sati. Za noćno skijanje na Igmanu posjetioci trebaju izdvojiti 10 KM“, objasnila je Muamera Šehić, portparol Olimpijskog centra ZOI84.

Šehić je naglasila da su posjetioci ovih dana izuzetno zadovoljni sa stazama za skijanje jer, kako kaže, ekipa Olimpijskog centra ZOI84 konstantno radi na osiguravanju dobrih uvjeta za sve skijaše.

"Ono što je novo kada su u pitanju naše usluge za skijaše, jeste iznajmljivanje motornih sanki Bombardier. Prezentacija ovih sanki održana je 2. februara na Igmanu i 9. februara na Bjelašnici“, dodala je Šehić.