{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Noćni vukovi u Bijeljini: Nismo prijetnja za sigurnost BiH

S
20.3.2018. u 21:28
263
471
Noćni vukovi u Bijeljini: Nismo prijetnja za sigurnost BiH
263
Noćni vukovi u Bijeljini: Nismo prijetnja za sigurnost BiH
Foto: SRNA
Članovi ruske bajkerske grupe Noćni vukovi ušli su večeras u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu u Bijeljini odakle su poručili da nisu prijetnja za sigurnost BiH.
Predsjednik Moto-federacije Rusije Jevgenije Strogov sa čuđenjem je odbacio politički kontekst u koji neki žele da dovedu turneju "Ruski Balkan" i istakao da Noćni vukovi ni u kojem smislu nikome nisu prijetnja za sigurnost, pa ni BiH.

"Smisao našeg hodočašća je širenje duhovne veze među narodima i prijateljima u Srbiji i Republici Srpskoj, povezivanje kultura, jer naši narodi imaju dugu istoriju i davnašnje veze među crkvama i narodima, to je ista kultura i ista vjera i to za nas mnogo znači", naveo je Strogov.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


On je poručio da samo ljudi koji stvaraju mir mogu da uđu u carstvo nebesko.

Nakon obilaska manastira Svete Petke u Bijeljini, izgrađenog u ruskom stilu, Noćni vukovi nastavljaju put ka Banjoj Luci.

U ovoj turneji učestvuje 20 bajkera iz Rusije koji putuju automobilima, a u hodočašću im se pridružuju članovi drugih moto udruženja, duhovna lica i brojni građani.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


Dolazak u BiH na motorima Noćni vukovi su najavili za ovo ljeto.

Strogov je rekao novinarima da ova bajkerska grupa dva puta godišnje u protekloj deceniji organizuje hodočašća kroz slovenske zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: