{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njemački ministar odbrane posjetio Predsjedništvo BiH

F
FENA
28.10.2008. u 19:49
0
0
Njemački ministar odbrane posjetio Predsjedništvo BiH
0
Njemački ministar odbrane posjetio Predsjedništvo BiH
Foto: Reuters
Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović kazao je večeras novinarima da se tokom susreta s njemačkim ministrom odbrane Francom Josefom Jungom, koji predvodi delegaciju SR Njemačke u posjeti BiH, upriličenom u Sarajevu zahvalio za sve što je njegova zemlja učinila za BiH.
Radmanović je nakon susreta kazao i to da su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj i vojnoj situaciji u BiH, te da je on, uime Predsjedništva BiH potvrdio jedinstveni stav po pitanju puta BiH ka Evropskoj uniji i NATO-u.

Radmanović je njemačkom ministru saopćio svoj stav da je BiH više napredovala na putu ka NATO savezu, nego na putu u EU.

"Izrazio sam i želju da EUFOR još ostane u BiH. Shvatio sam iz riječi ministra Junga da će Njemačka i dalje nastaviti s podrškom ka putu BiH ka evroatlantskim integracijama", rekao je Radmanović. Dodao je da je s ministrom Jungom razgovarao i o pitanju transformacije Ureda visokog predstavnika (OHR).

Ministar odbrane SR Njemačke Franc Jung rekao je novinarima večeras da će njegova zemlja podržati BiH kao cjelovitu državu u reformama i evroatlantskim integracijama, te naglasio da postoje perspektive za BiH u NATO savezu, kao i u EU.

"Već imamo dobru saradnju na vojnom planu, a kao što je poznato u Njemačkoj smo obučili 170 pripadnika Oružanih snaga BiH", kazao je Jung.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: