{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njemački kontingent EUFOR-a poklonio osam sanitetskih kontejnera Hitnoj pomoći KS-a

F
11.10.2007. u 13:51
0
0
Njemački kontingent EUFOR-a poklonio osam sanitetskih kontejnera Hitnoj pomoći KS-a
0
Njemački kontingent EUFOR-a poklonio osam sanitetskih kontejnera Hitnoj pomoći KS-a
Zamjenik komandanta 9. njemačkog kontingenta u misiji EUFOR-a brigadir Rudolf Giegeling predao je danas u Rajlovcu direktoru Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prim. dr. Aliji Mulaomeroviću osam sanitetskih kontejnera.
Oni će služiti za pružanje medicinske pomoći u hitnim slučajevima u zabačenim krajevima.

Direktor prim. dr. Mulaomerović izrazio je veliku zahvalnost kolektiva Hitne pomoći, građana Sarajeva i svih kojima ta donacija može biti od koristi, i istaknuo da će ona doprinijeti unapređenju kvaliteta djelatnosti Hitne pomoći u svim dijelovima Sarajeva i okoline.

On je naglasio da su kontejneri mobilni i bit će ih moguće prebacivati s jedne na drugu lokaciju, a koristit će se i u vrijeme velikih manifestacija. Jedan će biti postavljen u krugu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, dva na području Kovača, a ostali kontejneri će biti postavljeni kao tzv. "kućice spasa" na Bjelašnici, Treskavici te na turističkom izletištu Husremovac.

Prim. dr. Mulaomerović kazao je Feni da je planirano da kontejneri postavljeni u prirodi budu obloženi drvenim oblogama. Tako će se prilagoditi ambijentu, ali i doprinijeti njihovom održavanju.

On je uime djelatnika Zavoda za hitnu medicinsku pomoć ponudio sve kapacitete u slučaju potrebe na raspolaganje njemačkim vojnicima.

Današnja donacija je označena kao nastavak uspješne suradnje njemačkog kontingenta EUFOR-a i Zavoda za hitnu pomoć KS-a, a brigadir Giegeling je prilikom uručenja istaknuo da su kontejneri i bajramski poklon.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: