{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njemačka ambasada pomaže invalidima Kantona Sarajevo

F
19.8.2012. u 09:47
0
0
Njemačka ambasada pomaže invalidima Kantona Sarajevo
0
Njemačka ambasada pomaže invalidima Kantona Sarajevo
Ambasada Njemačke u narednom periodu podržat će dva događaja u glavnom gradu BiH, a to je takmičenje invalida Kantona Sarajevo i koncert opere iz Dresdena, rekao je za Fenu Jens Wagner, ataše za kulturu u Ambasadi Njemačke u BiH.
Kroz podršku sporta za osobe s invaliditetom njemačka ambasada podržava integraciju u društvu marginaliziranih socijalnih skupina, unapređenje tolerancije i poštenja kao socijalnih kompetencija.

"Integracija invalida u sport nam je veoma bitna. Organizator ovog takmičenja je Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Kantona Sarajevo. Mi smo im za ovo takmičenje kupili sportsku opremu, a finansirat ćemo i transport učesnika i osoba koje invalide prate na takmičenje“, kazao je Wagner.

Zahvaljujući ovoj podršci njemačke ambasade, invalidi Kantona Sarajevo u oktobru će se takmičiti u šahu, šuleru i pikadu.

S druge strane, cilj muzičkih projekata je jačanje dijaloga među kulturama, kao i percepcija svijesti o zajedničkoj kulturnoj baštini.

"Nadam se da ćemo to postići s koncertom njemačke grupe iz Dresdena, koja će 18. oktobra u Domu oružanih snaga u Sarajevu izvoditi kompozicije za poklonike opere“, kaže Wagner.

Kao i prošle godine, istakao je, da će krajem godine Njemačka Ambasada organizovati božični sajam.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: