{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njemačka ambasada pomaže invalidima Kantona Sarajevo

F
19.8.2012. u 09:47
0
0
Njemačka ambasada pomaže invalidima Kantona Sarajevo
0
Njemačka ambasada pomaže invalidima Kantona Sarajevo
Ambasada Njemačke u narednom periodu podržat će dva događaja u glavnom gradu BiH, a to je takmičenje invalida Kantona Sarajevo i koncert opere iz Dresdena, rekao je za Fenu Jens Wagner, ataše za kulturu u Ambasadi Njemačke u BiH.
Kroz podršku sporta za osobe s invaliditetom njemačka ambasada podržava integraciju u društvu marginaliziranih socijalnih skupina, unapređenje tolerancije i poštenja kao socijalnih kompetencija.

"Integracija invalida u sport nam je veoma bitna. Organizator ovog takmičenja je Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Kantona Sarajevo. Mi smo im za ovo takmičenje kupili sportsku opremu, a finansirat ćemo i transport učesnika i osoba koje invalide prate na takmičenje“, kazao je Wagner.

Zahvaljujući ovoj podršci njemačke ambasade, invalidi Kantona Sarajevo u oktobru će se takmičiti u šahu, šuleru i pikadu.

S druge strane, cilj muzičkih projekata je jačanje dijaloga među kulturama, kao i percepcija svijesti o zajedničkoj kulturnoj baštini.

"Nadam se da ćemo to postići s koncertom njemačke grupe iz Dresdena, koja će 18. oktobra u Domu oružanih snaga u Sarajevu izvoditi kompozicije za poklonike opere“, kaže Wagner.

Kao i prošle godine, istakao je, da će krajem godine Njemačka Ambasada organizovati božični sajam.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: